BEKYMRINGER

Hallo!

Som mange sikkert så på Instagram story, lå jeg hjemme med akutt tannverk i går. Ble muntret opp av at flere av dere sendte meg morsomme vitser som jeg etterspurte, og da fikk jeg meg en god latter! Det var mange bra, men den beste fikk jeg tilsendt av en venn. Han hadde omgjort eller diktet opp en egen vits som passet min nåværende situasjon, og den gikk som følger: Tannlege: Vil du ha bedøvelse før jeg borrer i tannen? Thea: Nei, absolutt ikke! Den har plaget meg i hele natt, så nå skal den jaggu få igjen!  Haha, tusen takk for vitsen Kristoffer! Nå går jeg på sterke smertestillende som jeg fikk utskrevet av tannlegen i går når jeg var der, og venter på time til å trekke den grusomme visdomstannen som enda ikke har kommet opp. Den skal fjernes kirurgisk, og jeg gruer meg litt til det. Har gjort den en gang før, og det var ikke noe godt i det hele tatt! Men det er bedre det enn å gå rundt med smerter, og gå på smertestillende som gjør meg kvalm og dårlig. Jaja, nok klaging! Det skal bli bedre, og får hjelp. Tenk på de som ikke har mulighet til å gå til tannlegen når de har vondt for å få hjelp. Er tross alt heldig!

Har holdt meg i sengen med godt selskap de siste dagene!

Når jeg ligger i sengen kommer det opp mange tanker i hodet mitt, og det er mye bekymringer. Er det en ting jeg gjør mye, så er det å bekymre meg. Bekymrer meg alt mulig, men det går for det meste i alt jeg ikke får gjort, og situasjonen min nå. Etter mange år med forskjellige bekymringer, merker jeg jo at det ikke gjør ting bedre. Ting blir jo bare verre, og jeg har til og med vært deprimert som følge av dette. Er ikke deprimert nå, men merker at jeg ofte blir nedfor av alt jeg går og tenker på. I dette innlegget tenkte jeg å dele hvilke bekymringer jeg har for tiden, hvordan jeg kan løse dem, og noen tenkemåter som kan hjelpe mot negative følger av bekymringer.

Nå for tiden bekymrer jeg meg blant annet for jobbsituasjonen min, foretaket mitt, økonomi, utdanning og fremtiden. Dette går de ut på:

Når det kommer til jobb, går bekymringer som økonomi og utdanning litt inn under samme kategori. Nå har jeg stått uten vanlig jobb i 1 år, og det gjør meg litt stressa. Uten fast jobb blir økonomien ustabil, og det ville nok en hver person blitt stressa over. Jeg kan ikke ha det samme forbruket som før, og jeg må passe på pengebruken mye mer. Tanker om utdanning dukker også opp, og jeg begynner å fundere over det. Skal jeg gå på skole? Hvordan er egentlig karakterene mine? Må jeg ta fag om igjen? Jeg har også grublet masse over min fremtid i sosiale medier, og får ofte dårlig samvittighet når jeg ikke blogger, skriver på boken osv. Og hva med YouTube? Den kanalen skulle vært oppe for lenge siden. Foretaket mitt er et kapittel for seg selv. Det stresser meg helt enormt. Holder orden på det selv, og er min egen regnskapsfører. Har jo ikke peiling på hva jeg driver på med.

Ok, så nå skjønner dere gjerne litt hvilke bekymringer jeg har, og hva det for det meste går i! Hvordan skal jeg klare å ikke la alle disse bekymringene gå ut over min lykke, og hvordan skal jeg klare å gjøre noe med alt dette når jeg er så sliten som jeg er?

Først har jeg tatt tak i roten av bekymringene mine. Nemlig det at jeg har vært, og enda er ganske sliten som følge av kyssesyken for over 1 år siden. Jeg har vært hos utredning hos legen, og har nå begynt å gå til samtaler hos psykolog for å prøve å finne ut om det er noe jeg tenker på som gjør meg sliten.Vet jo at disse bekymringene ikke hjelper på, og det er litt av grunnen til at jeg skriver dette innlegget. Bekymringene gjør meg hvertfall ikke mer opplagt. Det er helt sikkert. Ellers vet jeg at dette med slitenheten må tas på alvor, og at jeg ikke kan trylle frem en løsning over natten. Det jeg kan gjøre, gjør jeg. Jeg må bare stole på prosessen, og ikke dvele for mye med noe jeg ikke kan gjøre noe mer med.

Ellers er de andre problemene som kommer som følge av dette, som oftest noe jeg kan gjøre noe mer spesifikt med. Når det kommer til foretaket har jeg skrevet ned litt ting jeg må føre inn i regnskapet når jeg setter meg ned neste gang, og bedt om pappa kan hjelpe meg. Vi skal sette oss ned en kveld i helgen, og da får jeg fred med å tenke på det. Hver gang jeg har en bekymring rundt dette, skal jeg bare skrive det inn på notatene mine på mobilen. På den måten husker jeg lettere de gangene jeg setter meg ned med det. Nå vet jeg at jeg skal gjøre dette en kveld denne uken, og da kan jeg hvile tanken på det.

Alle mine andre problemer om vi kan kalle dem det, må jeg behandle på samme måte. Jeg må bli flinkere til å “face” problemene mine i stede for å skyve dem under matten. Dette har jeg en plan på, og det meste foregår på notater på mobilen. Man må ikke ta alt med en gang, men det er lurt å bare skrive alt ned. Når man har det nedskrevet er det lettere å ha kontroll, og man kan gå igjennom listen punkt for punkt i eget tempo.

Bekymringer er så bortkastet, selv om jeg enda bruker tid på å bekymre meg. Det er vel derfor dette er et tema på bloggen i dag. Uansett så vil jeg gjøre noe med det, og ingen ting er bedre! Da kan ting bare gå fremover. Man kan bruke så mye tid man bare vil på å bekymre seg, eller være deppa fordi man har så mange bekymringer. Det hjelper 0. Nå skal jeg begynne med å skrive mer ned, og gjøre noe med bekymringene slik at de blir mindre.

Altså er dette med notater, og skrive ned ting det som hjelper meg. Jeg har også et bra mindset. Et eksempel på det er:

I går så jeg igjennom bildene mine på mobilen, og mimret tilbake på året i fjor. Jeg så på bilder av turene til LA, London Vegas, Florida, og Dubai. Jeg snakket da med Oliver, og tenkte tilbake på hvor god råd jeg hadde på denne tiden. Hadde en grei sparekonto, og kunne reise det jeg ville det året.  Skal jo tilbake til LA neste uke, og sa at jeg kunne ønske at jeg ikke hadde “sløst” så mye i fjor slik at jeg hadde mer nå. Men så tok jeg meg selv på det med en gang. Det var faktisk en grunn til at jeg reiste såpass mye i fjor. Jeg bestemte meg at det var året hvor jeg virkelig skulle kose meg og leve livet når endelig ting hadde falt på plass. Dette året ble et av de beste jeg har hatt i mitt liv, og samme året bestemte jeg meg jo også for å si opp jobben til fordel for PH. Det var super viktig for meg å unne meg et sånn år, og det har jeg fått masse igjen for. Så i stede for å “angre” over pengebruken min og avgjørelsene det året, satt jeg heller og smilte plutselig og var fornøyd med valget. Assa, bare se for et år jeg hadde med reising:

Dro til LA med en god venninne som heter Therese, og det er en av de kjekkeste turene i livet mitt!
The Groove I LA. Et nydelig utendørs kjøpesenter som alle burde besøke en gang!
Vi leide en leilighet kun minutter fra Venice Beach, og her var vi på vei til stranden.
Jeg fikk se stjernen til mitt største idol på Walk of fame!
Jeg fikk tidenes brunfarge! Tror aldri jeg har vært så brun før som på dette bildet.
Jeg møtte en utrolig god venninne der, og vi kjørte sammen til Vegas i en Mustang.
Vi festet masse, og jeg møtte tidenes flotteste drag Queen på Abbys i LA som er en av verdens beste gay bars. Dette bildet bringer mest gode minner men et dårlig og, haha! Dere ser veska jeg hadde på meg her? Den ble stjålet på turen.. Tenker på det hver gang jeg ser på dette bildet, for det er siste bilde jeg har med den.. Rip..
Litt blurry blide, men jeg dro til Dubai senere på året med Siv og en venninne som heter Inger.
Der kjørte vi firehjuling i ørkenen!

.. og vi leide en egen båt som kjørte inn solnedgangen!
Rett etterpå overrasket jeg broren min og pappa i Florida. Fikk egentlig ikke fri til å dra, så de dro uten meg. Så sta som jeg er fikk jeg til slutt fri, og dro etter!
Fikk tatt dette kule bildet! Elsker det.
Og jeg fikk kjøpt meg en dyrebar skatt!

Man kan ikke gå tilbake på ting man har gjort, og ofte er det en grunn til at man gjør som man gjør. Det blir dumt å angre, for det blir jo en slags bekymring som ikke gjør oss noe godt den heller. Fokuser på det positive, og heller lær om du gjør noe “dumt”.

 

 

Sånn! Det var mine tanker rundt bekymringer. Bekymrer du deg mye, eller har du noen gode strategier?

 

Thea <3

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg