HVA SKJEDDE MED MORALEN?

 

Hei dere!
Nå er jeg tilbake i Stavanger. Har vært på reise i noen dager nå, men nå skal jeg snart ut for å treffe noen venner. Viktig å prøve å ta vare på de og, selv om jeg ikke er den flinkeste på det.

Over til noe annet. Så nettopp at Sophie Elise skal lansere sitt eget merke med selvbruning på H&M. Samme dama som la ut dette i 2017:

 

La ut dette i går:

Hva skjer Sophie? Har alltid digga deg, men i dag unfollowa jeg deg på Instagram. Dine tanker om forskjellige tema er veldig reflekterte og flotte, og du skriver utrolig bra. Problemet nå er at det kun begynner å bli ord. Fine ord. Veldig fine ord. Ord som du ikke klarer å holde selv. Det er synd å se at en person som jeg har sett sånn opp til nå nærmest bli kjøpt for penger. Når dette er sagt, glemmer jeg ikke de gode tingene du har gjort før! Du har stått opp i mot Freia og fikk flere tusen til å boikotte deres påskeegg som inneholdt palmeolje. Det var bra av deg! Ting som dette gjorde at jeg så opp til deg. Du brukte stemmen din til noe viktig. Nå vet jeg ikke lengre. Nå reklamerer du for alt mulig, samtidig som du skriver at du er veldig bekymret for miljøet. Om man ringer inn til rustelefonen, regner man med at de som sitter i andre enden for å hjelpe ikke er høye på noe. Samme med røyk og snus. Man kan ikke overtale noen til å slutte om man selv står der med en sigg i hånden. Litt sånn har det blitt med deg. Du er den personen med en sigg i hånden som ber andre om å slutte (bare for å sette det litt på spissen). 

Saker som den ovenfor har begynt å gå inn på meg. Det gjør meg lei at spesielt influensere og bloggere skal gjøre seg så mye bedre enn de er. Oppfordre til ditt og datt uten å gjøre noe selv. Det er dobbelmoral. Fine ord betyr faktisk ingen ting. Handling er det eneste som betyr noe. Man kan si og mene så mye man vil. Uten handling blir det ikke verdt noe og det gjør vondt verre.. Men så er det noe som heter penger…

Til slutt må jeg føye til at ingen er perfekte. Jeg er intet unntak, men jeg setter ikke på en maske som viser noe annet. Jeg skriver at jeg flyr, liker å shoppe osv, fordi det er sannheten. Take it or leave it. Man kommer lengst med å ikke pynte på sannheten. Så må jeg også bare si at jeg ikke er noen stor fan av såkalte “bloggpolitier”, men denne gangen kan gjerne jeg oppfattes som en. Det kommer ikke til å bli en vane å gjøre dette, og tror det blir med denne gangen. Måtte bare komme hit og si min mening om noe jeg synes det er viktig å sette litt lys på.

 

 

Hold øynene åpne, og husk at dere lesere sitter på makten. 

 

Thea <3

20 kommentarer
  1. Endelig noen som offentlig sier sin mening om dette. Er så inderlig enig i det du skriver. Bra, vi trenger stemmer som din. Tusen takk!

  2. herregud du synker så lavt.. du har mistet lesere så du må rakke ned på andre for og få de tilbake IGJEN!

   1. Absolutt ikke! Har ikke blogget på en uke nå og blogger når det er noe jeg bryr meg om. Dette var en ting jeg ville ytre meg om. Har vært i VG og på VGs Snapchat konto også denne uken. Har ikke blogget og melket det noe. Ville bare ytre min mening om det 🙂

  3. Herregud, min første kommentar på noen som helst blogg noensinne, jeg er sjokkert over deg!!
   Hvis dette var ett problem for deg kunne du sendt Sophie ei mld om du ville ha svar på dette som er ett så stort problem for deg!! Istede for å rakke ned på folk offentlig!!
   Dette innlegget sier så sykt mye mer om deg!

   1. Hun skriver rett og slett sannheten. Rakke ned på? Hun må tåle litt småkritikk som den offentlige personen hun er. Kjenner jeg Sophie rett, driter hun en lang marsj i dette. Titt innom bloggen hennes, der får du servert store mengder med både hets og konstruktiv kritikk. Hets er ikke ok i det hele tatt, men med den store plattformen Sophie har må hun regne med dette.

   2. Problemet er at det har vært mye fra den kanten en stund og hun er en offentlig person. Hva med deg? Kunne ikke du sendt meg en personlig melding om dette for eksempel? Du mener gjerne t det er fortjent at du skriver denne kommentaren offentlig og på samme måte føler jeg med SE.

  4. Jeg skal ikke mene så mye om dette siden jeg ikke kjenner til det der H&M- greiene heller. Men husker noen som hevdet følgende: Moral er godt. Dobbeltmoral er dobbelt så godt.

  5. Hva tenker du om at denne selftan selges på hm, men ikke er i et samarbeid med hm? Det er ikke en kolleksjon av hm i samarbeid med sophie elise, men hm står som en av to kjeder som selger produktet. Det sophie kritiserte med hm var produksjonsforholdene i forhold til hva som var etisk forsvarlig og holdbart. Her igjen bruker ikke sophie hms fabrikker, men hun har egne fabrikker som produserer selftan, som sophie har godkjent selv i forbindelse med arbeidernes forhold på fabrikken.

   Helt ærlig ser jeg ikke dobbeltmoralen.

   1. Ok det er greit men om du leser overskriften på innlegget hennes og ser på plakaten, ser du at hm er tydelig profilert. Jeg stusset på dette.

   2. Hun gjør og at hm tjener på hennes produkter. Når hun har kritisert dem og fått andre til å boikotte osv så gir det ikke akkurat mening at hun lar dem selge produktet hennes og tjene på det.

  6. Men kjære Thea. Mye kan ha skjedd siden februar 2017….. Det er over to og et halvt år siden. Jeg er usikker op hvordan arbeidsforholdene i HM er nå, men det er uansett mye som har skjedd på snart tre år….

   1. Ja, mye kan skje men det må være lov å ta det opp. Tenker at det er en grunn til at media ønsket å belyse det også.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg