KOM UT AV SKAPET 15 ÅR GAMMEL

Hei, og god morgen!

Det er juni, og snart tid for Pride feiring i Oslo! Jeg vil gjerne markere dette med å dele noen historier fra venner og lesere av meg som omhandler viktige temaer som går under denne kategorien.

Jeg har før vist min støtte til LGBT miljøet på bloggen, og fått meldinger av flere av leserne mine som trenger støtte og råd. Mange er redde for å komme ut, og synes gjerne at det er lettere å snakke med noen som ikke står dem så nært når det gjelder dette temaet. Mange er redde for hva familien og de nærmeste vil si.

Når det kommer til å dele forskjellige historier på bloggen, tenkte jeg med en gang på min gode venn Joakim. Han er homofil, og kan være ett veldig godt forbilde for mange av dere der ute som ikke har kommet ut enda. Joakim og meg møttes på en bar i Stavanger for noen år siden (på en gay bar faktisk!). Vi fikk en god tone umiddelbart og har vært venner siden. Han har flyttet tilbake til Oslo, men jeg møter han ofte når jeg er i Oslo. Vi finner på masse sprell sammen og har veldig lik humor! Jeg liker å henge med Joakim da han er en veldig chill person som jeg kan slippe meg helt løs med.

Jeg stilte Joakim noen spørsmål, og dette er svarene hans!

Hvem er du?
Jeg heter Joakim, er 23 år og bor i Oslo. For øyeblikket studerer jeg.

Hvordan vil vennene og familien din beskrive deg?
De ville nok hovedsakelig beskrive meg som morsom, grei, ærlig, sarkastisk og reflektert. Jeg har også fått høre at jeg er en gledesspreder og en festløve!

En hver festløve må ha seg nattmat! Her er Joakim på vei hjem fra byen for å kjøpe seg litt poteter. Dette var en litt tragisk kveld, da den ene poteten trillet ut av butikken.

Hvordan fant du ut at du var homofil?
Jeg fant ut at jeg er homo egentlig fordi jeg alltid har skjønt at jeg var annerledes. I barnehagen og barneskolen ville jeg aldri leke med de andre guttene og med biler osv. Jeg lekte med dukker, jenter og likte Britney spears.

Mistenkte folk rundt deg at du var homofil før du kom ut?
Ja, omtrent alle mistenkte at jeg var homo før jeg kom ut. Det var nok ikke et sjokk for folk.

Kan du fortelle om når du kom ut av skapet? Hvordan var det?

Jeg kom ut av skapet da jeg var 15 år i 2011. Jeg sa det først til et par venninner over Facebook, og de var kjempestøttende og snille, og jeg fortalte det til fler og fler av mine nærmeste, og fikk bare positiv respons. Så kom jeg egentlig bare ut på Facebook ved å gå inn i et forhold med en gutt.

Hva var det beste med å komme ut?
Det var veldig befriende! Endelig kunne jeg puste ut liksom. Jeg trengte ikke lenger å skjule meg selv og mine interesser, som var annerledes fra andre gutter. Det var utrolig godt å kunne være seg selv, og utrolig fint å få se hvor mange som støtter og bryr seg.

Var det noe som var vanskelig?
Fikk et par teite kommentarer her og der, men hva forventer man av folk på 14-15-16! Det var egentlig ikke noe som jeg vil anse som vanskelig med å komme ut. Så klart var det litt drittslenging her og der, litt blikk og et par kompiser som synes det var rart. Men alt dette har jeg glemt, for det er så ubetydelig. Jeg bryr meg virkelig ikke om hva andre tenker om meg.

Hva betyr pride for deg?

Pride for meg betyr en åpenhet og synlighet ovenfor et tema som kan være vanskelig for mange. Det er en feiring og politisk markering over den kampen som har pågått i 50 år i år. Dessverre er det fortsatt mange som ikke kan delta i feiringen i flere land rundt om i hele verden, og derfor er det viktig å delta – enten du er skeiv eller hetero.

Pride for meg betyr venner, kjærlighet, samhold og rom for aksept for alle. Det er viktig å kunne bry seg og akseptere alle for hvem man er og hvem man elsker.

Mange homofile kvier seg for å komme ut da de er redde for reaksjonene de gjerne vil få. Har du noen råd til dem?
Mine råd er; kom ut. Vær deg selv, slapp av og gå med hodet hevet! Kanskje det er vanskelig nå, men det er sååå godt å være seg selv og aldri måtte skjule det. Man glemmer bort alt det vanskelige og kjipe med en gang man kommer ut og kjenner hvor godt det er! Det er flere som støtter deg og aksepterer deg enn folk som ikke gjør det!

Følg Joakim på insta! På insta heter han joakimthorezen!

 

Tusen takk til Joakim som tok seg tid til å svare på disse spørsmålene! Jeg er sikker på at det betyr veldig mye for mange av dere der ute.

Har dere noen flere spørsmål til Joakim? Still dem i kommentarfeltet eller send han en melding på Instagram.

 

Thea <3

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg